Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru ca vaccinul Imvanex să fie comercializat ca o măsură de protecţie medicală împotriva variolei maimuţei, aşa cum a recomandat săptămâna trecută Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a anunţat producătorul acestui ser, compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic, citată de Reuters, relatează Agerpres.

Comisia Europeană a luat decizia privind autorizarea vaccinului Imvanex la doar o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis cel mai înalt nivel al său de alertă - urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională - din cauza răspândirii rapide a variolei maimuţei.

"Disponibilitatea unui vaccin autorizat poate să îmbunătăţească semnificativ pregătirea ţărilor pentru a combate bolile emergente, însă numai prin investiţii şi planuri structurate privind pregătirile pentru situaţiile de risc biologic", a declarat Paul Chaplin, CEO-ul companiei Bavarian Nordic.

Vaccinul acestei companii, singurul ser aprobat pentru prevenirea infectării cu variola maimuţei în Statele Unite şi Canada, fusese până acum autorizat în Europa doar pentru a combate variola umană.

Însă Bavarian Nordic a furnizat deja mai multor ţări din UE doze cu vaccinul său Imvanex în timpul actualei epidemii de variola maimuţei în cadrul unei proceduri cunoscute sub numele de "utilizare off-label".

Autorizarea este validă în toate ţările membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, au anunţat reprezentanţii companiei daneze.

Dezvoltarea vaccinului Imvanex a fost posibilă datorită unor investiţii importante făcute de administraţiile americane în ultimele două decenii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri