11 Mai 2007

Directorul financiar al ABN Amro demisioneaza

Directorul financiar al ABN Amro, Hugh Scott-Barrett va demisiona in august si va fi inlocuit de Huibert Boumeester, a anuntat banca olandeza.

Huibert Boumeester, care lucreaza la ABN din 1987, este membru al consiliului administrativ al bancii olandeze care conduce banca impreuna cu directorul general Rijkman Groenink.

Scott-Barrett isi propusese sa plece de la ABN Amro dupa incheierea fuziunii cu Barclays, dar tranzactia a fost suspendata dupa ce un consortiu condus de Royal Bank of Scotland a propus un pret mai mare.

Fondul de riscuri TCI, care a trimis in februarie o scrisoare conducerii bancii olandeze prin care i-a cerut fie sa vanda afacerea, fie sa o fragmenteze, a solicitat plecarea lui Groenink, la fel ca si grupul de actionari VEB, care a dus in justitie tranzactia privind vanzarea subsidiarei LaSalle a ABN Amro catre Bank of America.

Boumeester a fost responsabil de dezvoltarea companiei, de gestionarea riscurilor si s-a ocupat de subsidiara Antonveneta din Italia a bancii ABN Amro.



Citeste si