Şeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că Rusia îşi va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina în condiţiile proprii, susţinând că Occidentul ar avea un plan pe termen lung pentru distrugerea Rusiei, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"Rusia desfăşoară o operaţiune militară specială în Ucraina şi va atinge pacea în condiţiile noastre", a declarat Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse (între 2008 şi 2012), într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS.

"Anume în termenii noştri şi acest lucru trebuie spus clar. Nu în termenii pe care foştii 'parteneri' din cadrul comunităţii internaţionale, care râvnesc la înfrângerea militară a Rusiei, încearcă să ni-i impună", a afirmat Medvedev, citat de agenţia rusă oficială de presă.

Dmitri Medvedev a adăugat că desfăşurarea 'operaţiunii speciale' în Ucraina a fost un răspuns "dur, dar minuţios gândit" la politica rusofobă dusă de Occidentul colectiv.

Rusia, potrivit lui, îşi va asigura interesele prin toate mijloacele care îi stau la dispoziţie, conform TASS. "Avem propriile noastre interese naţionale şi le vom asigura prin toate mijloacele disponibile", a reiterat el.

Obiectivul Statelor Unite şi al aliaţilor lor este "distrugerea Rusiei", susţine Medvedev în interviul publicat de TASS cu ocazia împlinirii a 14 ani de la începutul războiului de cinci zile din august 2008 din Georgia, notează EFE.

Medvedev, care la acea vreme era preşedintele Rusiei, a subliniat că acel conflict, precum şi cel care are loc în prezent în Ucraina, reprezintă "un singur proces, o idee generală îndreptată împotriva Rusiei".

"Şi în asta constă dorinţa Occidentului, în primul rând a SUA şi a altor ţări anglo-saxone, de a ne înrăutăţi situaţia. Cum? Prin vecini, în imediata apropiere a graniţelor Rusiei", a spus fostul preşedinte, care a evocat naraţiunea Moscovei că, în 2008, SUA l-au împins pe preşedintele georgian de atunci, Mihail Saakaşvili, să atace Osetia de Sud şi trupele ruse de menţinere a păcii staţionate în acea regiune.

Medvedev a indicat că, în prezent, SUA duc "aceeaşi politică provocatoare, la drept vorbind, criminală" în Ucraina, dar "cu sprijin semnificativ mai activ din partea Uniunii Europene, care şi-a pierdut autonomia", potrivit EFE.

"Obiectivul este acelaşi: distrugerea Rusiei. Aceasta este cauza principală a procesului geopolitic rusofob extrem de agresiv pe care l-a lansat Occidentul", susţine acesta, conform agenţiilor de presă citate.

Rusia a declanşat la 24 februarie un război de cucerire în Ucraina pe care îl numeşte 'operaţiune specială', primul conflict de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri