Aerul condiţionat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade în multe spaţii publice şi noaptea lumina în vitrine va trebui stinsă, sunt două dintre măsurile care intră în vigoare în Spania de miercuri, pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană.

Aceste măsuri ale Guvernului spaniol, de stânga, au în vedere o reducere a consumului de electricitate, care, la rândul său, va contribui la diminuarea dependenţei de gaze, utilizate pentru producerea energiei electrice, ca urmare a planului stabilit în Europa.

Respectarea măsurilor începe să fie obligatorie, între dezacordul regiunilor guvernate de dreapta şi îndoielile cu privire la sancţionarea celor care nu respectă aşa-numitul "Plan de şoc pentru economisire şi gestionarea energiei în cazul climatizării".

Vicepreşedintele şi ministru al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, a subliniat marţi că înainte de a începe să se dea amenzi va fi necesară o perioadă de acomodare cu noile măsuri - de pildă, aceea ca aerul condiţionat să nu fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade vara şi 19 grade iarna.

Această măsură va fi obligatorie în clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, staţii de tren, aeroporturi, dar nu şi în colegii şi universităţi, centre de zi, centre sanitare sau săli de sport şi nici în camerele de hotel, fiind spaţii private.

Oprirea la ora 22:00 a iluminatului vitrinelor şi edificiilor publice neocupate, cu excepţia iluminatului monumentelor, este pusă la îndoială de cei care avertizează că se va reduce siguranţa pe străzi, vor fi aduse prejudicii comerţului şi Spania va fi unica ţară care va aplica o astfel de măsură.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri