Barcelona schimbă regulile în lupta cu incendiile de vegetație și aduce o echipă de 290 de oi și capre care trebuie doar să mânănce vegetația existentă pe dealuri.

Strategia folosită nu este una nouă, dimpotrivă, este o metodă folosită în vremurile demult apuse, însă izbucnirea nenumăratelor focare a făcut autoritățile să reconsidere existența sa, scrie The Guardian.

Ideea este destul de simplă: animalele trebuie să mănânce vegetația uscată, care reprezintă ”combustibil” pentru incendiile care izbucnesc din cauza temperaturilor record. Animalele folosite nu sunt domestice 100%, prin urmare acestea pot sta singure pe dealuri și câmpii sar ar mai putea fi însoțite de maximum un cioban, care să le dirijeze.

”Nu inventăm nimic nou aici. Doar reluăm ceva ce exista demult și dispăruse pentru o perioadă”, a declarat Guillem Canaleta, președinte al unei fundații catalane non-profit, care precizează că strategia a mai fost reluată și în 2016, în provincia Girona, lângă Barcelona.

În Barcelona, proiectul pilot a pornit în aprilie, în parcul Collserola, care măsoară 8.000 de hectare și se confruntă cu circa 50 de incendii pe an. De obicei, acestea sunt stinse rapid, dar autoritățile sunt conștiente că un incendiu major în zonă ar reprezenta o catastrofă datorită aglomerației urbane.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri