16 August 2022

Concluzia surprinzătoare a unei misiuni spațiale: de unde provine apa de pe Pământ



Apa de pe Pâmânt ar putea proveni de la asteroizi. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință după ce au analizat mostre rare colectate în cadrul unei misiuni spațiale japoneze care a durat șase ani, scrie Yahoo News.

Cercetătorii au analizat materialul adus pe Pământ în 2020 de pe asteroidul Ryugu. Cele 5,4 grame de roci și praf au fost colectate de o sondă spațială japoneză.

Un grup de cercetători a declarat că a găsit material organic care arată că unele dintre elementele constitutive ale vieții pe Pământ, aminoacizii, ar fi putut fi formate în spațiu.

Citiți și: Oamenii de știință încep să înțeleagă comportamentul ciudat al meteoriților în timp ce cad pe Pământ

Într-un nou articol publicat în revista Nature, oamenii de știință au declarat că probele de pe Ryugu ar putea oferi indicii cu privire la misterul modului în care au apărut oceanele pe Pământ în urmă cu miliarde de ani.

"Este posibil ca asteroizii de tip C, volatili și bogați în substanțe organice, să fi fost una dintre principalele surse de apă de pe Pământ", se arată în studiul realizat de oamenii de știință din Japonia.

"Livrarea de substanțe volatile (adică substanțe organice și apă) pe Pământ este încă un subiect de dezbatere notabilă", se arată în studiu.

Misiunea OSIRIS-REx a NASA a colectat o mostră de pe un alt asteroid din apropierea Pământului - Bennu, care este similar cu Ryugu. Eșantionul se va întoarce pe Pământ în 2023.



Citeste si