Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunţat un atac cibernetic rus "fără precedent" împotriva site-ului său, precizând că funcţionarea acestuia nu a fost perturbată, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Pe 16 august 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse împotriva site-ului oficial al Energoatom", a declarat operatorul pe Telegram. Site-ul "a fost atacat de pe teritoriul Rusiei", a adăugat sursa citată.

Grupul rus "Armata cibernetică a poporului" a utilizat 7,25 milioane de roboţi de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a dat asigurări compania ucraineană, potrivit căreia această încercare de piratare "nu a avut un impact considerabil asupra activităţii site-ului Energoatom".

Atacurile au loc pe fondul tensiunilor legate de centrala nucleară ucraineană Zaporojie din sudul țării, care este ocupată de trupele rusești din martie, la scurt timp după ce Moscova a invadat Ucraina.

Citiți și: Cum pot companiile mici, care nu dispun de expertiza tehnologică și resursele organizațiilor mari, să facă față atacurilor cibernetice.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri