Trupe chineze se vor deplasa la sfârşitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciţii militare comune, conduse de Moscova, şi la care vor lua parte de asemenea militari din India, Belarus, Mongolia şi Tadjikistan, a anunţat Ministerul chinez al Apărării.

Participarea Chinei la aceste exerciţii comune "nu are legătură cu situaţia internaţională şi regională actuală", menţionează într-un comunicat ministerul chinez.

Moscova a anunţat cu trei săptămâni în urmă organizarea de manevre militare strategice în estul Rusiei, între 30 august şi 5 septembrie, sub numele de cod "Vostok 2022" ("Est 2022"), indicând că vor participa şi contingente din alte ţări. La aceste exerciţii, care se vor desfăşura în 13 poligoane militare, aşa cum a comunicat Moscova, pe lângă trupele terestre şi aeriene ruseşti, vor mai participa contingente ale Armatei de Eliberare Populare Chineze (PLA, armata chineză), Indiei, Belarusului, Tadjikistanului şi Mongoliei, printre alte ţări.

Parteneriat strategic între Rusia și China

Ministerul chinez al Apărării a declarat că participarea Chinei la exerciţiile "Vostok" face parte dintr-un acord anual de cooperare bilaterală cu Rusia.

"Obiectivul este aprofundarea unei cooperării pragmatice şi amicale cu armatele ţărilor participante, îmbunătăţirea nivelului de colaborare strategică între părţile participante şi consolidarea capacităţii de reacţie la diverse ameninţări în materie de securitate", se arată în comunicatul ministerului citat.

Cu puţin timp înainte de ofensiva armată a Rusiei în Ucraina în 24 februarie, Beijingul şi Moscova au proclamat un parteneriat strategic "fără limite". Responsabili americani afirmă totuşi că nu au constatat livrări de echipamente militare chineze Rusiei sau un ajutor al Beijingului către Moscova în faţa sancţiunilor occidentale, conform agenţiilor de presă citate.

Sursa foto: eng.chinamil.com.cn/Photo by He Fei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri