Călătoriile cu trenul reprezintă o alternativă mai puțin poluantă la deplasările cu automobilul, dar de acum vor deveni și mai căutate. Acest lucru se datorează faptului că, în Europa, primele trenuri pe hidorgen au început deja să circule, în premieră pentru întreaga lume.

Astfel, în Germania, o flotă de 14 trenuri a început deja să circule pe ruta de aproximativ 100 de kilometri care leagă orașele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde și Buxtehude, aflat lângă Hamburg, transmite CNN.

Achiziționarea acestora a costat aproximativ 93 de milioane de euro, noile garnituri urmând să înlocuiască trenurile diesel care operau pe traseul mai sus amintit.

Iar pentru a avea o idee despre cât de prietenoase cu mediul sunt trenurile cu hidrogen, trebuie spus că un kilogram de combustibil folosit pentru a propulsa acest tip de trenuri echivalează cu 4,5 kilograme de combustibil necesar pentru a alimenta trenurile diesel, notează sursa citată.

Noile trenuri operate de germani pot circula cu o viteză maximă de 140 km/h și au o autonomie de 1000 de kilometri, fiind construite de compania Alstom.

"Mobilitatea cu zero emisii este una dintre cele mai importante ținte pentru a asigura un viitor sustenabil", a declarat CEO-ul Alstom, în contextul debutului trenurilor cu hidrogen pe ruta amintită.

Cât despre reîncărcarea cu hidrogen, o stație este deja disponibilă pe parcursul traseului pe care se vor deplasa cele 14 trenuri.

Recent, Guvernul României a aprobat de asemenea achiziția primelor trenuri nepoluante pe hidrogen din România, proiectul pilot având în vedere achiziția a 12 trenuri de 160 locuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri