Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub controlul armatei ruse şi vizată de mai multe bombardamente, este "complet deconectată" de la reţea, după avarierea liniilor de comunicaţie, a anunţat operatorul ucrainean Energoatom, informează AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

Ultimele două reactoare în funcţiune ale centralei Zaporojie au fost oprite după ce incendii din apropiere au avariat liniile electrice, precizează Energoatom.

Incendiile au izbucnit în gropile de cenuşă ale unei termocentrale pe cărbune din apropierea centralei şi au afectat liniile electrice care conectează centrala de reţeaua electrică ucraineană.

Aprovizionarea cu electricitate a centralei nucleare este asigurată de respectiva termocentrală.

"Cele două reactoare ale centralei aflate în funcţiune au fost deconectate de la reţea. În consecinţă, acţiunile agresorilor au provocat o deconectare totală a centralei nucleare Zaporojie de la reţeaua electrică, pentru prima dată în istoria ei", a declarat grupul de stat Energoatom pe Telegram.

Sistemele de securitate ale centralei funcţionează normal şi în prezent se încearcă reconectarea unuia dintre reactoare la reţeaua electrică, mai afirmă compania ucraineană.

Informația vine în contextul în care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că există un acord de principiu cu Rusia şi Ucraina ce ar putea permite o inspecţie acolo în zilele următoare.

Sursa foto: Shutterstock / deniska_ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri