Tunelul Fehmarnbelt va traversa Marea Baltică la 40 de metri adâncime, fiind construit din 89 de secțiuni masive de beton a câte 217 metri fiecare și urmând să scurteze semnificativ timpii de călătorie între cel două țări.

Construcția acestuia a început în anul 2020, iar lungimea finală a proiectului va fi de 18 kilometri, la un preț total de construcție de peste 7 miliarde de euro, conform CNN.

"La începutul anului 2024 ar trebui să fim gata să scufundăm primul element al tunelului", a declarat Henrik Vincensten, CEO-ul companiei daneze care se ocupă de proiect.

Cu toate acestea, deschiderea pentru public a tunelului Fehmarnbelt nu va avea loc mai devreme de anul 2029.

Deși Tunelul Canalului Mânecii, spre exemplu, care leagă Franța de Marea Britanie, este mai lung decât Fehmarnbelt, având 50 de kilometri lungime, totuși acesta din urmă va fi cel mai lung tunel imersat din lume, fiind instalat prin tehnica scufundării.

Prin comparație, Tunelul Canalului Mânecii a fost construit prin forare.

Călătoria prin viitorul tunel va dura aproximativ șapte minute cu trenul și 10 minute cu mașina, spre deosebire de cele 45 de minute necesare în acest moment pentru a traversa această distanță cu feribotul.

Având în vederea această caracteristică, Fehmarnbelt va fi de asemenea cel mai lung tunel din lume prin care se poate călători atât cu trenul cât și cu mașina.

Sursa foto: YouTube / FemernAS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri