Mobilizarea parțială anunțată de Kremlin pare la fel de bine organizată ca invazia din Ucraina.

Alexandr Ermolaev, un pensionar de 63 de ani suferind de diabet tip 2 și ischemie cerebrală, a fost mobilizat pe 22 septembrie, la 6 dimineața. Bărbatul a fost dus la o unitate militară pentru examinarea medicală și declarat apt. ”Ești bun de front”, i-a spus medicul.

Ca urmare, Ermolaev a fost trimis direct la o bază de instrucție, pentru un stagiu de pregătire de 2 săptămâni, după care ar putea fi repartiza într-o unitate din Ucraina. Cazul lui a ajuns public în urma unor postări pe rețeaua socială Telegram, unde pensionarul s-a filmat în uniformă și a postat și actele care dovedesc mobilizarea sa.

Nu este clar de ce a fost mobilizat Ermolaev, dat fiind că legislația prevede că pot fi mobilizate doar persoanele între 60 și 65 de ani cu grad de general-maior sau contraamiral în rezervă, iar bărbatul este doar locotenent-colonel.

Citește și: Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin: câți oameni ar putea trimite în Ucraina

Înainte de a ieși la pensie, Ermolaev a fost director adjunct al unei întreprinderi de neutralizare a armelor chimice.

Potrivit Moscow Times, oficialii ruși au anunțat deja că mulți recruți care nu erau acceptați până acum din motive de sănătate ar putea fi mobilizați. Ar putea astfel să fie trimiși pe front și cei cu platfus sau scolioză, care până acum erau, în mod tradițional, scutiți de serviciul militar.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri