Într-un context dificil pentru aviația comercială, care a văzut nenumărate perturbări pe aeroporturile din toată lumea în această vară, o companie aeriană și-a asigurat locul I în cadrul prestigioaselor premii Skytrax, ce se decernează la Londra în fiecare an.

Evenimentul a marcat o premieră a ultimilor ani, fiind prima ediție care se desfășoară în format fizic de la momentul debutului pandemiei Covid-19, transmite CNN.

Pentru a putea decerna premiul, compania de consultanță Skytrax, care stabilește ierarhii atât pentru companii aeriene, cât și pentru aeroporturi, a derulat un studiu printre nu mai puțin de 14 milioane de persoane din 100 de țări, între septembrie 2021 și august 2022.

Astfel, compania care a câștigat ediția de anul acesta a fost Qatar Airways, în vreme ce Singapore Airlines și Emirates au ocupat locurile 2, respectiv 3.

"Să câștigăm acest premiu chiar în anul în care compania împlinește 25 de ani de existență, este incredibil", a declarat, conform aceleiași surse, unul dintre executivii de top Qatar Airways, Akbar Al Baker.

În ce privește companiile europene, cel mai bun operator de zbor a fost Turkish Airlines, compania câștigând nu mai puțin de 4 premii în cadrul competiței.

Cât privește companiile nord-americane, Delta a fost aleasă ca fiind cea mai bună de pe acest continent.

Nu în ultimul rând, notează publicația, o surpriză a acestei ediții a premiilor Skytrax a fost compania Ryanair, care a câștigat categoria "cel mai bun operator aerian low-cost".

Top 20 companii aeriene potrivit Skytrax

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. ANA (All Nippon Airways)
5. Qantas Airways
6. Japan Airlines
7. Turkish Airlines
8. Air France
9. Korean Air
10. Swiss International Air Lines
11. British Airways
12. Etihad Airways
13. China Southern Airlines
14. Hainan Airlines
15. Lufthansa
16. Cathay Pacific
17. KLM
18. EVA Air
19. Virgin Atlantic
20. Vistara

Sursa foto: Shutterstock / ssuaphotos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri