Într-o conferință de presă după discursul său în fața adunării a ONU de la New York, ministrul rus de externe a spus că regiunile ucrainene în care se votează vor fi sub „protecția deplină” a Moscovei dacă vor fi anexate de Rusia, inclusiv protejate cu arme nucleare.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a încercat să justifice invazia vecinului rusă în Ucraina, repetând afirmațiile false ale Moscovei conform cărora guvernul ales de la Kiev a fost instalat în mod ilegitim.

Pe fondul temerilor că Rusia ar putea escalada în continuare conflictul și chiar ar putea folosi arme nucleare, șeful diplomației ruse a declarat, într-o conferință de presă după discursul său în fața adunării generale a ONU de la New York, că regiunile Ucrainei în care au loc referendumuri vor fi sub „protecția deplină” a Rusiei dacă vor fi anexate de Moscova.

Întrebat dacă Rusia ar avea motive să folosească arme nucleare pentru a apăra regiunile anexate ale Ucrainei, Lavrov a spus că teritoriul rus, inclusiv teritoriul „nou consacrat” în constituția Rusiei pe viitor, „se află sub protecția deplină a statului”.

„Toate legile, doctrinele, conceptele și strategiile Federației Ruse se aplică pe întreg teritoriul său”, a spus Lavrov, referindu-se în mod specific la doctrina Rusiei privind utilizarea armelor nucleare.

Comentariile au venit după un avertisment explicit, joi, al fostului președinte rus Dmitri Medvedev, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile încorporate în Rusia.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri