Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu crede că Vladimir Putin blufează atunci când afirmă că Moscova ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, scrie Reuters.

Președintele rus a declarat săptămâna trecută, într-un discurs televizat, că Moscova va folosi "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia și poporul său în cazul în care integritatea sa teritorială ar fi amenințată.

"Uite, poate că ieri a fost o păcăleală. Acum, ar putea fi o realitate", a declarat pentru CBS News Zelenski, care anterior a minimalizat astfel de avertismente ca fiind un șantaj nuclear.

"Nu cred că blufează", a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a declarat că loviturile rusești asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate "utilizarea contemporană a armelor nucleare sau șantaj nuclear".

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporizhzhia, ocupată de Rusia, în timpul războiului din Ucraina, și că, mai recent, a efectuat un atac cu rachete în apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainska.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri