26 Septembrie 2022

Atac armat într-o școală din Rusia: 13 persoane ucise de un presupus neonazist



Un bărbat care purta un tricou cu o svastică a ucis 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 de oameni într-o școală din Rusia, după care s-a sinucis, scrie Reuters.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care se ocupă de crimele majore, a declarat că cercetează posibile legături ale atacatorului cu grupări neo-naziste. Atacatorul pe nume Artem Kazantsev, în vârstă de 30 de ani, absolvise școala din oraşul Ijevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei.

„În prezent, anchetatorii efectuează o percheziție în reședința lui și studiază personalitatea atacatorului, opiniile sale și anturajul său”, a spus comisia într-un comunicat. „Se verifică aderarea lui la opiniile neofasciste și la ideologia nazistă”.

Anchetatorii au lansat o scurtă înregistrare video care arată trupul bărbatului întins pe podeaua unei săli de clasă cu mobilier răsturnat și hârtii împrăștiate pe podeaua pătată de sânge. Acesta era îmbrăcat în negru, cu o svastică roșie într-un cerc desenată pe tricou.

Printre victime se află profesori, elevi și agenți de securitate. Agenția de presă Tass a citat anchetatorii spunând că atacatorul era înarmat cu două pistoale și o cantitate mare de muniție.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin „deplânge profund” decesele. El a descris incidentul drept „un act terorist al unei persoane care aparent aparține unei organizații sau unui grup neofascist”.



Citeste si