Călătorii care nu au bani cash atunci când ajung în pasul Khunjerab, aflat la granița dintre China și Pakistan, au ocazia de a retrage bani lichizi de la bancomatul aflat la cea mai mare altitudine din lume, mai precis 4693 metri.

Acesta a fost înființat de Banca Națională a Pakistanului în anul 2016 și poate fi folosit nu doar pentru retrageri, ci și pentru plata utilităților ori pentru transferuri bancare, conform BBC.

"În medie, în jur de 4-5 milioane de rupii (aprox. 15.500 - 19.500 lire sterline, n.r.) sunt extrase de la acest bancomat în decurs de 15 zile", a explicat una dintre persoanele implicate în paza acestuia.

Oficialul pakistanez a explicat că o problemă o constituie momentele când cardurile călătorilor rămân blocate în bancomat, aceștia fiind nevoiți să aștepe chiar și câteva ore în condiții extreme pentru ca problema să fie remediată.

Publicația mai notează de asemenea, în acest context, că cel mai apropiat bancomat de cel aflat în pasul Khunjerab este situat la nu mai puțin de 87 kilometri.

Cu toate acestea, a remarcat persoana în cauză, astfel de probleme nu apar mai des decât în cazul unor bancomate aflate la altitudini obișnuite, arătând, totuși, că inclusiv conexiunea datelor satelitare se poate pierde uneori.

Cât despre presiunea atmosferică atmosferică scăzută, personalul care operează bancomatul explică faptul că există turiști care au nevoie frecvent de oxigen atunci când ajung în acest loc.

Sursa foto: Shutterstock / Sulo Letta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri