Preşedintele ugandez Yoweri Museveni a prezentat scuze, într-un comunicat, pentru afirmaţiile de pe Twitter ale fiului său, care a ameninţat cu invadarea Kenyei

Afirmaţiile de la începutul săptămânii ale generalului Muhoozi Kainerugaba, fiul cel mare în vârstă de 48 de ani al şefului statului, au ofensat Kenya. Fiul preşedintelui a sugerat că ar avea nevoie, el şi armata sa, de două săptămâni pentru a ajunge în capitala kenyană Nairobi.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, preşedintele ugandez şi-a criticat fiul pentru că "s-a amestecat în afacerile interne" ale Kenyei şi s-a exprimat public asupra unor chestiuni politice, ceea ce este în mod normal interzis oricărui responsabil militar.

"Le cer fraţilor şi surorilor noastre din Kenya să ne ierte", a mai precizat Yoweri Museveni, care conduce Uganda cu mână de fier din 1986. Şeful statului, în vârstă de 78 de ani, a lăsat uşa deschisă pentru o nouă candidatură în alegerile prezidenţiale din 2026.

Preşedintele ugandez i-a prezentat scuze omologului său kenyan William Ruto, care a depus jurământul luna trecută.

Valul de indignare provocat pe reţelele sociale a determinat Ministerul ugandez al Afacerilor Externe să publice o declaraţie în care îşi afirma "angajamentul faţă de buna vecinătate şi coexistenţa paşnică" cu Kenya.

Ministerul ugandez al Apărării a anunţat marţi că Muhoozi Kainerugaba a fost înlocuit de un alt militar în fruntea forţelor terestre ale ţării, dar acesta a fost ridicat la rangul de general.

Şeful statului ugandez a ţinut totuşi să elogieze "contribuţiile pozitive pe care generalul le-a avut şi le mai poate avea".

Precedentele afirmaţii de pe Twitter ale lui Muhoozi Kainerugaba, în favoarea rebelilor din regiunea Tigray din Etiopia, în conflict de doi ani cu autorităţile federale, au iritat autorităţile de la Addis Abeba.

Sursa foto: Twitter/ssebunya shafi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri