Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor europeni, reuniţi la un summit la Praga, să sporească livrările de arme şi muniţii către Ucraina şi să crească în ţările lor investiţiile în sectorul apărării, în pofida creşterii costului vieţii, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

"Creşteţi livrările de arme şi muniţii pentru a ne apăra în faţa presiunii ruseşti!", a cerut Zelenski, adresându-se prin legătură video liderilor statelor UE.

"Creşteţi producţia de arme şi muniţii în Europa pentru a fi permanent pregătiţi să ne apărăm spaţiul nostru comun!", a completat preşedintele ucrainean.

El a recunoscut că războiul pornit de Rusia contra Ucrainei şi creşterea costurilor energetice au condus la o "presiune fără precedent asupra nivelului de trai al majorităţii europenilor", dar a insistat asupra investiţiilor în sectorul apărării.

"Ca orice altceva în Europa, securitatea nu este ceva ce poţi obţine renunţând la altceva sau semnând un tratat. Securitatea este o obligaţie", a argumentat Zelenski.

Pe de altă parte, el le-a mai cerut liderilor europeni să intensifice presiunea asupra sectorului energetic rusesc, după ce UE a adoptat al 8-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, după ce aceasta a lansat în februarie agresiunea contra Ucrainei.

"Trebuie să continuăm să avansăm în această direcţie, aceea a presiunii asupra sectorului energetic rusesc, asupra acestei principale surse de venituri a statului agresor", a indicat Zelenski, potrivit AFP.

Sursa foto: Facebook / Președinția Ucrainei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri