Rachete ruse care au lovit luni Ucraina au încălcat spaţiul aerian al Republicii Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău.

Trei rachete de croazieră lansate de forțele rusești împotriva Ucrainei au traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova luni dimineaţă. Ca urmare, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații.

”Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare. Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, susține ministerul de Externe moldovean.

Cele trei rachete de croazieră au fost lansate de pe navele militare ruse din Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării vecine în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Analistul Dionis Cenușă susține că nu este vorba despre o greșeală, ci despre un semnal transmis politicienilor de la Chișinău. Mai precis, Rusia vrea să creeze haos, în contextul în care Republica Moldova nu este sigură că se va putea aproviziona cu gaze pentru iarnă, iar partidul pro-rus ȘOR organizează proteste de stradă, cerând demisia președintelui Maia Sandu.

Gazprom a ameninţat Republica Moldova cu sistarea livrărilor de gaze şi inclusiv cu posibila reziliere a contractului dacă plăţile restante nu vor fi efectuate până pe 20 octombrie. Amenințările gigantului gazelor au venit în urma criticilor guvernului de la Chişinău legate de reducerea cu 30% a volumului gazului rusesc livrat Republicii Moldova.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri