Partidul populist al controversatului om de afaceri Ilan Şor, care se ascunde în Israel de justiţia de la Chişinău, a propus crearea unui Comitet al Salvării Naţionale, care să poată prelua conducerea provizorie a guvernului în caz de necesitate, relatează EFE, Agora.md, Newsmaker şi Unimedia.info, conform Agerpres.

'Propun constituirea unui Comitet de salvare naţională, căruia poporul să îi atribuie funcţii pentru efectuarea diferitelor tipuri de acţiuni, inclusiv în caz de necesitate, conducerea guvernului până la anunţarea alegerilor anticipate', a declarat Ilan Şor, vorbind printr-o conexiune internet de pe un ecran imens în faţa protestatarilor care s-au adunat duminică în număr mare în centrul Chişinăului.

Organizatorii protestului antiguvernamental susţin că au participat 60.000 de persoane nemulţumite de politicile preşedintelui proeuropean Maia Sandu, însă poliţia moldoveană asigură că nu au fost mai mult de 6.000 de persoane, potrivit Agora.md.

'Uşile comitetului nostru sunt deschise tuturor partidelor, tuturor persoanelor', a afirmat Ilan Şor, liderul formaţiunii cu acelaşi nume.

În pofida faptului că nu aveau acceptul autorităţilor moldovene de a bloca traficul, manifestanţii au ridicat o tabără de corturi pe bulevardul central Ştefan cel Mare şi au împiedicat circulaţia.

După aproape o lună de demonstraţii antiguvernamentale ale opoziţiei în faţa Parlamentului Republicii Moldova, Comisia pentru Situaţii de Urgenţă a interzis desfăşurarea de proteste care implică blocarea drumurilor publice.

Prin această măsură, guvernul moldovean a încercat să stopeze protestele opoziţiei, care au loc din 18 septembrie, în faţa legislativului din Chişinău, la care au participat mii de moldoveni nemulţumiţi de guvernul preşedintei Maia Sandu, notează EFE.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri