Deși Austria a anunțat inițial că susține aderarea Croației la Spațiul Schengen, însă are rezerve cu privire la acceptarea României, situația arată complet diferit acum. Partidului Verde din coaliția de guvernare condusă de Karl Nehammer nu susține veto-ul Austriei împotriva aderării României la Schengen.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat asigurări miercuri, în timpul unei vizite oficiale în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei, întrucât acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali. El a reafirmat că, dintre cei aproximativ 100.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria, circa 75.000 nu au fost înregistraţi în niciuna dintre ţările UE prin care au trecut înainte de a ajunge pe teritoriul austriac. Cu toate acestea, ceilalți membri ai coaliției de guvernare din Austria nu sunt de acord cu veto-ul propus care s-ar opune României cu privire la intrarea în spațiul Schengen, scrie publicația Kurier.

Vicecancelarul și liderul Verzilor, Werner Kogler, a subliniat acest lucru, având în vedere amenințările cu veto din partea ministrului de Interne Gerhard Karner și a cancelarului Karl Nehammer.

„Austria susține în continuare oficial Croația, precum și România și Bulgaria aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Kogler.

El i-a mai spus ministrului de Interne că partenerul mai mic de coaliție nu îi susține linia. „Dimpotrivă, trebuie spus și că, dacă există o frontieră Schengen, trebuie să existe și controale acolo”, a spus Werner Kogler.

Reamintim că un vot asupra extinderii spaţiului Schengen este programat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri