O echipă de cercetători a descoperit cel puțin două minerale noi nemaiîntâlnite până acum pe Pământ, scrie Globalnews.ca.

Chris Herd, profesor la departamentul de Științe Pământului și Atmosferice și curator al colecției de meteoriți a Universității din Alberta, a fost contactat în urmă cu câțiva ani pentru a încerca să clasifice un meteorit de 15 tone găsit în Somalia, al nouălea cel mai mare meteorit găsit vreodată.

„În cursul procesului de clasificare, am dat peste câteva incluziuni în interiorul meteoritului ce conțineau diferite minerale. Ceea ce am descoperit acum este că există cel puțin două minerale noi în acest meteorit din Somalia, care nu au mai fost descoperite până acum”, a declarat Chris Herd.

Meteoritul din care provin noile minerale este de aproximativ două ori mai dens decât o rocă pământească obișnuită și este magnetic. Un alt lucru interesant este că meteoritul pare să nu fi făcut parte nu din miezul unui asteroid, ci dintr-un lac gigantic de metal topic aflat lângă un asteroid.

Noile minerale au fost denumite elaliit și elkinstantonit. Ele au fost identificate de Andrew Locock, șeful laboratorului de microsonde electronice al Universității din Alberta. Aceste două minerale fuseseră create anterior în mod sintetic în Franța în anii ’80. Totuși, oamenii de știință nu le-au putut numi ”noi minerale” atât timp cât ele nu au fost găsite niciodată în natură.

Cercetătorii americani spun că meteoritul pare să fi fost mutat în China și viitorul său este necunoscut.

Sursa foto: University of Alberta / Global News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri