Mai mulți angajați în cadrul departamentului de curățenie de la Twitter au fost dați afară din companie, aceștia arătând inclusiv faptul că nu le-au fost plătite salariile compensatorii și că au fost tratați "mizerabil" de conducere.

Astfel, BBC, care a stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia, persoane cu ascendență hispanică, a relatat pe larg mărturiile lor, unul dintre membrii personalului de curățenie declarând chiar faptul că unul dintre membrii conducerii Twitter i-a spus că oricum slujbele lor vor fi preluate de roboți.

Mai mult, întrucât concedierea acestora a avut loc chiar înaintea Crăciunului, o altă angajată, Adrianna Villarreal, care se afla în cadrul companiei de patru ani, și-a arătat temerea că nu va avea suficienți bani pentru perioada de sărbători.

"E un lucru trist și frustrant pentru familiile noastre", a declarat aceasta, conform sursei citate.

Personalul de curățenie al companiei era organizat însă sub forma unui sindicat, lucru care de altfel, crede Olga Miranda, o altă angajată, a stat la baza deciziei ca aceștia să fie concediați.

Totodată, un al treilea angajat, Julio Alvarado, a explicat faptul că în cei 10 ani de când se află în companie mediul de lucru a fost unul plăcut, acest lucru schimbându-se însă la preluarea Twitter de către Elon Musk.

"Oamenii lucrau fără grji înainte, dar acum ne este frică", a explicat acesta.

Mai mult, a povestit Alvarado, după preluarea companiei de către Musk, personalul înscărcinat cu securitatea "l-a escortat" în timp ce curăța unele zone ale birourilor.

"Nu mai am bani să-mi plătesc chiria și nu voi avea nici asigurare medicală. Nu știu ce voi face", a concluzionat acesta.

De asemenea, Juana Laura Chavero Ramirez, persoană diabetică, a declarat că, în urma acestei decizii, rămâne fără posibilitatea de a-și cumpăra medicamentele necesare pentru afecțiunea de care suferă.

Sursa foto: Shutterstock / Pixel-Shot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri