Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control și ar putea deveni un război între Rusia și NATO.

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge îngrozitor de prost. Este un război îngrozitor în Ucraina, fiind, de asemenea, un un conflict care poate unul cu drepturi depline, menit să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit The Guardian.

Oficialul a mai adpugat că „nu există nicio îndoială ca un război cu drepturi depline să devină o posibilitate”.

Stoltenberg, care este și fost prim-ministru al Norvegiei, a adăugat că este important să se evite un conflict „care implică mai multe țări din Europa și care devine un război cu drepturi depline în Europa”.

Moscova i-a acuzat în repetate rânduri pe aliații NATO că au devenit efectiv o parte a conflictului, oferind Ucrainei arme, antrenându-și trupele și furnizând informații militare pentru a ataca forțele ruse.

În comentarii care reflectau tensiunile crescânde dintre Rusia și Occident, președintele Vladimir Putin a sugerat că Moscova s-ar putea gândi să folosească ceea ce el a descris drept conceptul american de lovitură preventivă, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri