Dacă ai fost vreodată la Roma și ai ajuns să vizitezi și Fontana di Trevi, cu siguranță ai aruncat o monedă în apă. Fontana di Trevi este un simbol un în Capitala Italiei, fiiind chiar decor pentru mai multe filme care au rămas în istorie.

Se spune că nicio călătorie la Roma nu este completă până nu ajungi la celebra Fontana di Trevi, unul dintre obiectivele turistice emblemă din capitala Italiei, vizitată anual de milioane de turiști. Cu siguranță ai văzut pe lângă tine localnici și turiști care aruncă o monedă sau chiar un întreg mărunțiș din buzunare sau din portofele în speranța că își vor avea parte de dragoste și că își vor găsi un partener de viață. Tradiția spune că dacă arunci cu mâna dreaptă peste umărul stâng o monedă înseamnă că te vei întoarce la Roma, dacă arunci o a doua monedă îți vei găsi jumătatea, în timp ce o a treia monedă îți va asigura o căsătorie, potrivit Euronews.

Câți bani se aruncă anual în Fontana di Trevi?

Construită între 1732 și 1762, Fontana di Trevi este unul dintre cele mai emblematice obiective turistice ale Romei. Fântâna a fost proiectată de Nicola Salvi și se spune că aceasta îmblânzește apele.

În fiecare zi, aproximativ 3.000 de euro ajung în Fontana di Trevi. Anual, 1,5 milioane de euro ajung în apa spectaculosului monument din secolul al XVIII-lea. Dar unde se duc toți acești bani? De mai bine de 10 ani, banii sunt adunați de o echipă de voluntari, iar tot „profitul” acumulat de fântână se duce către o cauză nobilă.

Citește și: Unde au călătorit românii în acest an. Topul celor mai populare destinații în 2022

Echipele sunt trimise să adune banii o dată la câteva luni. Se folosesc perii la capătul stâlpilor lungi pentru a mătura monedele în grămezi și apoi se folosește un furtun de aspirație pentru a extrage banii din apă. Monedele sunt apoi puse într-o pungă sub atenta supraveghere a poliției.

În 2001, primarul Romei a decis ca banii să fie strânși și donați unei organizații caritabile din oraș pentru a pune capăt în acest fel și încercărilor dese ale oamenilor de a fura monede din fântână. De atunci și până în prezent, banii merg către Caritas Internationalis, organizație care este parte a Bisericii Catolice din Roma, care ajută oamenii nevoiași și marginalizați din societate. Banii donați au reprezentat un impuls uriaș pentru organizație, iar suma primită de la Fontana di Trevi reprezintă 15% din bugetul său anual.

Grupul folosește banii pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași din oraș, finanțează mese pentru ei, adăposturi, supermarketuri gratuite și multe alte proiecte.

De asemenea, banii se îndreaptă și către întreținerea unui complex de la periferia Romei, care găzduiește un azil de bătrâni, o cantină și un stomatolog pentru locuitorii orașului care trăiesc în sărăcie.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri