Un soldat rus care a încercat să scape de războiul din Ucraina de cinci ori a fost forțat de armata rusă să se alăture luptei împotriva trupelor ucrainene, potrivit unui raport citat de International Business Times.

Soldatul, care se află acum sub custodia Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), a declarat că el și alți peste 130 de recruți din regimentul său au predat inițial armele și au refuzat să participe la conflict. Cu toate acestea, mai târziu a încercat să evadeze după ce comandamentul rus a refuzat să le dea drumul.

„El și alți soldați din regimentul său sunt atât de speriați de Forțele Armate ale Ucrainei, încât, după prima bătălie, toți cei 135 de recruți din regiment și-au predat armele și au refuzat să lupte. Cu toate acestea, când și-au dat seama că comandamentul rus nu îi va lăsa să plece pur și simplu, soldații au încercat să fugă din unitățile lor”, a spus SSU într-un videoclip publicat marți pe site-ul lor, tradus de Ukrainska Pravda.

Soldatul a scăpat de cinci ori și a fost recapturat și retrimis în prima linie de fiecare dată. Ulterior a fost capturat de Forțele Armate ale Ucrainei (UAF).

"De atâtea ori au încercat să mă trimită în prima linie, însă după ce am văzut ce era acolo... am fugit. De cinci ori m-au găsit și de cinci ori m-au trimis înapoi", a spus soldatul în videoclip.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în februarie, după ce Moscova a lansat o invazie neprovocată a Kievului. De atunci, au existat mai multe rapoarte despre soldați ruși care au fugit de pe front.

Sursa foto: Youtube / Служба безпеки України

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri