23 Mai 2007

British Airways se aliaza cu fonduri de investitii pentru a prelua grupul Iberia



Compania britanica de aviatie British Airways a anuntat ieri ca s-a aliat cu fondul privat de investitii TPG (SUA) precum si cu alte trei fonduri spaniole pentru a crea un consortiu pentru achizitionarea companiei aeriene spaniole Iberia, informeaza NewsIn.

Intr-un comunicat emis la bursa de la Londra, care confirma o informatie aparuta luni pe site-ul cotidianului spaniol Expansion, British Airways precizeaza ca "s-a aliat cu TPGCapital, Vista Capital, Inversiones Ibersuizas si Quercus Equity pentru a analiza posibilitatea oferta pentru preluarea Iberia".

Grupul britanic, care detine deja 10% din compania spaniola, precizeaza ca "nu exista nicio garantie ca vom face o oferta". British Airways reaminteste ca a exclus deja posibilitate de a investi mai mult in compania spaniola, precizand ca nu va face o oferta independenta pentru preluarea Iberia.

In acest timp, fondul de investitii Texas Pacific Group (TPG) anuntase deja la data de 30 martie, ca analizeaza posibilitatea realizarii unei oferte de 3,60 euro pen actiune pentru preluarea Iberia, ridicand astfel valoarea companiei la 3,4 miliarde euro.

Compania aeriana spaniola Iberia a fost infiintata in 1927 si acopera, in prezent, peste 100 de destinatii din intreaga lume. in 2005, Iberia a transportat 32,4 milioane de pasageri si a inregistrat un profit net de 395,8 milioane euro.



Citeste si