Marea Britanie va majora cheltuielile militare cu peste un miliard de lire (1,21 miliarde de dolari) pentru a evita reducerea acestora în termeni reali din cauza inflaţiei în următorii doi ani, scrie sâmbătă cotidianul The Telegraph, potrivit Reuters.

Ministrul de finanţe Jeremy Hunt este aşteptat să facă la primăvară acest anunţ privind creşterea bugetară, conform Agerpres.ro.

Experţi militari estimează că bugetul Ministerului Apărării din 2024/25 trebuie să crească de la 48,6 la 50,1 miliarde de lire pentru a se evita o reducere în termeni reali dat fiind că inflaţia se menţine peste 10%, scrie acelaşi cotidian.

În bugetul propus luna trecută, Hunt a afirmat că guvernul recunoaşte necesitatea de creştere a cheltuielilor de apărare şi a confirmat că va menţine bugetul militar la cel puţin 2% din PIB, în conformitate cu angajamentul faţă de NATO.

'Avem unul din cele mai mari bugete de apărare din Europa şi în 2020 am anunţat cea mai mare creştere de cheltuieli de după Războiul Rece', a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt guvernamental.

El a precizat că orice majorare a cheltuielilor de apărare va fi luată în considerare în cadrul viitoarei revizuiri integrate, un document care va prezenta în primăvară priorităţile Marii Britanii în materie de apărare, securitate şi politică externă.

Sursa foto: David Steele / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri