30 Decembrie 2022

Pentagonul ia în considerare trimiterea de vehicule blindate Bradley în Ucraina



Confruntat cu o escaladare a războiului din Ucraina, Pentagonul ar putea lua decizia de a trimite vehicule blindate Bradley în Ucraina, pentru a ajuta armata ucraineană să stabilizeze linia frontului, în special în zona Bahmut.

Mark Cancian, un fost analist specializat pe bugetul apărării SUA, a declarat că un astfel de sprijin ar reprezenta o creștere majoră a capacității de luptă terestre pentru ucraineni, pentru că, în definitiv, vehiculele Bradley sunt un tanc de categorie ușoară, transmite Kiev Independent, care citează surse Bloomberg.

"Vehiculele Bradley sunt echipate cu un tun puternic de 25mm și rachete anti-tanc TOW. În plus, Statele Unite au multe astfel de vehicule în stoc, chiar dacă unele sunt mai vechi și necesită îmbunătățiri, deci inventarul nu este o problemă", a transmis acesta, conform aceleiași surse.

Bradley este conceput pentru a transporta infanterie sau cercetași cu protecție blindată, oferind în același timp foc de acoperire pentru a suprima trupele inamice și vehiculele blindate.

Cele mai multe variante Bradley includ vehiculul de luptă de infanterie M2 Bradley și vehiculul de luptă de cavalerie M3 Bradley.

Varianta M2 are un echipaj format din trei persoane (un comandant, un tunar și un șofer), împreună cu șase soldați complet echipați.

Un sprijin de acest tip ar crește capacitatea Ucrainei de a se apăra și de a stabiliza linia frontului, în special în zona Bahmut, unde Rusia atacă furibund.



Citeste si