Soldaţii şi funcţionarii ruşi desfăşuraţi în Ucraina nu vor mai avea obligaţia să-şi declare veniturile, a anunţat Kremlinul, în virtutea unei excepţii de la legile anticorupţie într-un moment în care Moscova şi-a înmulţit măsurile de stimulare a participării la război.

"Aceasta îi vizează pe cei care lucrează în teritorii", a declarat presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, făcând referire la cele patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - a căror anexare a fost revendicată de Moscova, care nu le controlează însă pe deplin, şi unde se desfăşoară în prezent majoritatea luptelor, notează Agerpres.ro.

Guvernul rus a publicat un decret al preşedintelui Vladimir Putin privind 'specificul' regulilor luptei anticorupţie pentru "unii cetăţeni în timpul operaţiunii militare speciale" din Ucraina.

Conform acestui text, militarii, poliţiştii şi membrii serviciilor de securitate care operează în Ucraina, precum şi ceilalţi funcţionari trimişi acolo, nu vor mai avea "obligaţia de a furniza informaţii despre veniturile, cheltuielile, bunurile lor".

Măsura se aplică de asemenea "soţilor şi copiilor minori" ai persoanelor vizate şi este retroactivă începând cu 24 februarie 2022, data când a început ofensiva din Ucraina.

De asemenea, persoanele în cauză vor avea dreptul să primească "recompense şi donaţii" dacă acestea au "un caracter umanitar" şi "au fost primite în legătură cu o participare la operaţiunea militară" din Ucraina.

Această nouă dispoziţie face parte dintre măsurile de stimulare ale Kremlinului pentru a-i determina pe ruşi să meargă să lupte în Ucraina: promisiunea unor prime importante, facilităţi bancare şi imobiliare, ajutoare financiare pentru familii în caz de deces sau de rănire etc.

În Rusia, militari şi responsabili apropiaţi de complexul militaro-industrial sunt cu regularitate condamnaţi în cazuri de corupţie şi de deturnare de fonduri de mare amploare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri