31 Decembrie 2022

Mai multe explozii la Kiev, în ajun de An Nou: mai multe persoane au fost rănite



Mai multe explozii au fost auzite la Kiev, capitala Ucrainei, cel puţin o persoană fiind ucisă, conform autorităţilor locale citate de AFP.

Potrivit jurnaliştilor AFP, au fost auzite cel puţin 11 explozii, la începutul după-amiezii.

"Explozii la Kiev! Rămâneţi la adăpost!", a transmis pe reţeaua Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko, scrie Agerpres.ro.

Acesta a mai scris că potrivit primelor informaţii o persoană a murit, precizând ulterior că cel puţin şapte au fost rănite, dintre care una "extrem de grav".

Primarul Kievului nu a spus ce a provocat exploziile, dar guvernatorul regiunii kievene, Oleksii Kuleba, a atenţionat mai devreme împotriva unui posibil atac cu rachete şi a menţionat că apărarea antiaeriană reacţionează, a consemnat la rândul ei agenţia Reuters.

"Ţara teroristă a lansat mai multe valuri de rachete. Ne urează un An Nou fericit. Dar noi vom persevera", a promis Kuleba, tot pe Telegram.

Raiduri ruse au vizat şi alte regiuni din Ucraina. Responsabili ucraineni au indicat că s-au produs distrugeri şi incendii la Nikolaev, în sud, cel puţin 2 persoane fiind rănite, şi la Hmelniţki, în vest, unde patru persoane au fost rănite.



Citeste si