O informație interesantă a fost făcută publică de șeful unui serviciu de informații din Danemarca, responsabil cu analiza operațiunilor militare rusești, conform acestuia Putin fiind la un pas să câștige războiul din Ucraina în prima fază a conflictului, cu condiția ca planurile să nu-i fi fost date peste cap, ceea ce s-a și întâmplat.

Astfel, într-un interviu pentru publicația daneză Berlingske, citată de Newsweek, operativul agenției Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), ideintificat doar prin numele "Joakim" a explicat faptul că membrii comunității de informații din care face parte au fost convinși de faptul că Rusia va reuși să ocupe Ucraina în două săptămâni de la declanșarea invaziei.

Mai mult, transmite acesta, conform sursei citate, în prima fază a invaziei rușii erau aproape de a câștiga războiul, dar deciziile proaste luate de Moscova au privat regimul de la Kremlin de o victorie.

Operativul danez mai spune de asemenea că principala cauză a acestui lucru au fost mai degrabă convingerile ideologice ale lui Putin decât o slabă estimare a situației din teren de către serviciile de informații rusești, aspect pe care mulți analiști l-au considerat esențial pentru impasul în care se află acum Moscova.

Pe de altă parte, articolul inițial din publicația daneză face referire de asemenea la un anume tip de megalomanie cauzată de medicația pe bază de hormoni pe care o primește Putin ca stând la baza eșecurilor sale.

De asemenea, acesta a mai explicat faptul că anumite decizii luate de un grup restrâns din cercul de putere al lui Putin nu au fost comunicate altor elemente de pe lanul de comandă până în ultima clipă, ceea ce a generat confuzie printre trupele ruse.

"Aceștia sunt factori destul de nesemnificativi care au sfârșit prin a hotărî deznodământul", a declarat de asemenea șeful serviciului de informații danez.

Nu în ultimul rând, acesta și-a arătat îndoiala cu privire la faptul că Rusia va putea să lanseze o ofensivă de iarnă din cauza foarte slabei echipări a trupelor sale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri