Odată cu accentuarea încălzirii globale, "va trebui să găsim o modalitate de a creşte furnizarea de apă dulce deoarece conservarea şi reciclarea apei din surse existente, deşi esenţiale, nu vor fi suficiente pentru a satisface nevoile umane. Credem că metoda pe care tocmai am propus-o poate realiza acest lucru la scară largă", a declarat Praveen Kumar, profesor la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign (UIUC), unul dintre autorii studiului, notează Agerpres.

Potrivit lui şi colegilor săi, evaporarea oceanică, favorizată de creşterea mercurului, ar putea servi drept rezervor de apă potabilă. În loc să se ridice în atmosferă, aerul saturat cu apă ar fi captat de structuri de extracţie, aflate în larg, înainte de a fi condensat şi apoi transportat prin conducte pentru a fi depozitat înainte de a fi redistribuit.

Avantajul procedeului în comparaţie cu cele ale desalinizării clasice: prin evaporarea şi transformarea în gaz, apa mării pierde aproape toată sarea în mod natural - din acest motiv apa de ploaie nu este sărată. Tratamentul pentru a face apa potrivită pentru consum va necesita, prin urmare, mult mai puţină energie şi impact asupra mediului decât metodele existente (saramura, ape uzate încărcate cu metale grele). Potrivit oamenilor de ştiinţă, parcurile eoliene offshore şi panourile solare onshore ar putea fi folosite pentru a alimenta întregul sistem.

Această tehnică reproduce ciclul natural al apei, singura "diferenţă este că putem ghida destinaţia apei evaporate din ocean", a subliniat coautoarea studiului, Francina Dominguez, specialist în atmosferă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri