Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avut luni prima discuţie telefonică cu noul său omolog chinez Qin Gang, care a preluat pe 31 decembrie conducerea diplomaţiei de la Beijing, a anunţat MAE rus, potrivit agenţiei EFE, conform Agerpres. Cei doi au discutat și pe subiecte ce țin de situația globală și au condamnat politicile externe ale SUA.

Lavrov şi Qin, fost ambasador al Chinei în SUA, au condamnat politica Washingtonului şi a aliaţilor acestuia de impunere a ''hegemoniei'' în lume şi de provocare a ''confruntării'' cu Rusia şi China. Ei au denunţat, de asemenea, ingerinţa în afacerile interne ale acestor două ţări şi încercările Occidentului de a îngrădi dezvoltarea lor prin sancţiuni şi alte ''metode ilegitime''.

''Moscova şi Beijingul au constatat identitatea poziţiilor lor asupra problemelor mondiale'', mai subliniază MAE rus, adăugând că Lavrov l-a invitat pe omologul său chinez să efectueze o vizită în Rusia. La sfârşitul anului trecut, preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere prin videoconferinţă cu omologul său chinez Xi Jinping, în urma căreia Kremlinul a anunţat că în primăvară va avea loc o vizită a preşedintelui chinez în Rusia.

Relaţiile dintre Moscova şi Beijing sunt ''cele mai bune din istorie şi un model de cooperare între marile puteri ale secolului al XXI-lea'', a apreciat Putin în cadrul acelei discuţii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri