Hrihorii Țehmistrenko, fiul unui multimilionar ucrainean stabilit în Canada, s-a alăturat ca medic forțelor țării sale în războiul împotriva invadatorilor ruși și a fost ucis în bătălia pentru Bahmut.

Potrivit presei ucrainene, Vitalii, tatăl lui Țehmistrenko, a fost unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, fondând și conducând gigantul agricol ”Rise” în anii ‘90. Holdingul deținea, printre altele, una dintre cele mai mari fabrici de zahăr și cultiva 180.000 de hectare de teren agricol. A fost și deputat, reprezentând partidul lui Victor Iușcenko.

În urmă cu un deceniu, Vitalii Țehmistrenko și-a vândut însă afacerea și a emigrat în Canada. La acel moment, averea sa era estimată la peste 290 de milioane de dolari, fiind în topul celor mai bogați 100 de ucraineni.

Agenția de presă Unian scrie că fiul lui, Hrihorii, în vârstă de 28 de ani, s-a întors în Ucraina în ianuarie 2022, când începuseră să apară primele informații despre un război iminent. A fost medic voluntar în forțele ucrainene încă de la declanșarea conflictului. Corespondentul de război Nicolas Laidlaw relatează că, în primele zile de confruntări, Țehmistrenko a cărat în spate 2 kilometri un rănit de 100 kg, sub focul artileriei rusești.

De Crăciun, părinții tânărului voluntar s-au întors la Kiev, pentru a petrece sărbătorile împreună. Două săptămâni mai târziu, a fost ucis de mercenarii Grupului Wagner, în bătălia pentru Bahmut.

Dacă se ia în considerare faptul că era și cetățean canadian, Țehmistrenko ar fi al treilea voluntar occidental care cade în războiul pentru apărarea Ucrainei. Peste 30 de voluntari din Georgia și-au mai pierdut viața în luptele cu rușii.

Sursa foto: Instagram / wandering_hedgehog

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri