Kremlinul a declarat că orice tanc de luptă Abrams furnizat Ucrainei de către Statele Unite va „arde”. Rușii adaugă faptul că livrările de tancuri către Ucraina se vor dovedi a fi o nebunie costisitoare.

Oficialii americani au declarat pentru Reuters că Washingtonul este gata să trimită zeci de tancuri de luptă M1 Abrams în Ucraina. Decizia vine după ce Germania părea pregătită să-și trimită tancurile Leopard 2 în Ucraina, după ce inițial s-a opus solicitării ucrainenilor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că, deși transporturile tancurilor Abrams nu au fost confirmate, acestea ar fi o risipă de bani.

"Sunt sigur că mulți experți înțeleg absurditatea acestei idei. Planul este dezastruos din punct de vedere tehnologic", a spus el. "Dar mai presus de toate, supraestimează potențialul pe care îl va adăuga armatei ucrainene. Aceste tancuri ard la fel ca toate celelalte", a adăugat el.

Kievul cere de luni de zile tancuri occidentale despre care spune că are nevoie cu disperare pentru a străbate liniile defensive rusești și a recuceri teritoriul ocupat din sudul și estul țării.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri