Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a susţinut vineri că ţările occidentale încă mai au ''instincte colonialiste'', transmite EFE, preluat de Agerpres.

"Crimele colonizatorilor nu se prescriu şi privează pentru totdeauna elitele occidentale de dreptul de a aspira la orice fel de leadership moral, în special pentru că instinctele colonialiste nu au dispărut'', a apreciat Lavrov cu prilejul unei reuniuni a Comisiei pentru afaceri internaţionale a partidului Rusia Unită, la guvernare.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, consecinţele colonialismului şi "manifestările sale moderne" sunt unele dintre principalele motive ale profundelor dezechilibre în dezvoltarea statelor lumii".

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi supervizează o comisie guvernamentală asupra producţiei de armament a complexului militar industrial rus, a declarat că "pe Ucraina o aşteaptă destinul trist al altor colonii" ale Occidentului, care au fost aruncate "la coşul de gunoi al istoriei".

Medvedev, ''celebru'' pentru mesajele sale incendiare de pe Telegram împotriva Occidentului, a dat asigurări că Kievul va trebui ''să plătească cu vârf şi îndesat'' pentru ajutorul pe care îl primeşte în prezent de la aliaţii săi.

"Occidentul se pricepe de minune să ducă la moarte ţările sale cobai", a adăugat Medvedev, care i-a comparat pe aliaţii Kievului cu "doctorul Mengele", supranumit "Îngerul morţii", fost medic nazist la lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri