SUA "nu au niciun indiciu" cu privire la o ameninţare militară directă din partea Rusiei la adresa României sau Republicii Moldova în acest moment, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentul de Stat, Vedant Patel, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Reacţia survine după ce Ucraina a susţinut că mai multe rachete ruseşti au zburat prin spaţiul aerian al României şi Republicii Moldova.

"Suntem în contact şi în comunicare strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români", a adăugat Patel.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut că rachete ruseşti, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României şi reprezintă o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă a acesteia.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de la Bucureşti a transmis că sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României.

Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniţă, a precizat MApN.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri