Participanţii la manifestaţia din centrul Chişinăului, organizată de Mişcarea Pentru Popor, au cerut ca guvernul Republicii Moldova să achite facturile pentru lunile de iarnă, unii demonstranţi cerând demisia executivului, relatează website-ul de ştiri unimedia.info.

UPDATE: Protestul organizat de Partidul Șor în fața Teatrului de Operă și Balet s-a încheiat cu lansarea în aer a unor porumbei, în semn de „pace”.

Protestatarii au scandat "Jos Maia Sandu!", "Ei cu milioane, noi murim de foame", ''Recean la plătit factura", "Noi suntem poporul", "Semnaţi şi achitaţi", conform Agerpres.ro.

Potrivit Radio Chişinău, manifestanţii, în frunte cu vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, au organizat un marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, după care au mers să protesteze în Piaţa Teatrului de Operă şi Balet.

Marina Tauber a declarat că este un miting paşnic şi a scandat lozinci împotriva preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Organizatorii susţin că acesta este un protest social faţă de costul facturilor mari în lunile de iarnă.

Partidul Şor a organizat şi în toamna anului trecut proteste în centrul Chişinăului. Presa de investigaţie a descoperit că participanţii la acele evenimente erau plătiţi, iar procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant pe unii organizatori cu pachete cu bani destinaţi protestelor.

În ajunul protestului, sâmbătă, opt persoane au fost reţinute în urma acţiunilor desfăşurate de Procuratura Anticorupţie în colaborare cu Centrul National Anticorupţie şi Serviciul de Informaţie şi Securitate, care au efectuat 20 de percheziţii în dosarul de finanţare ilegală a Partidului Politic Şor. Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat pe întreg teritoriul ţării, la domiciliile unor membri ai fracţiunii, care sunt implicaţi activ şi sistematic în recepţionarea şi distribuirea de sume mari de bani către preşedinţi şi vicepreşedinţi ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea şi remunerarea cetăţenilor din diferite regiuni ale ţării la protestele organizate de Partidul Şor din septembrie 2022 până în prezent, inclusiv protestul de duminică.

Procurorii au ridicat peste 4,2 milioane lei moldoveneşti şi 4.000 dolari SUA şi, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate şi ridicate peste 320.000 lei moldoveneşti.

Preşedinta RMoldova, Maia Sandu, a declarat în 12 februarie că Moscova pregăteşte o lovitură de stat în Republica Moldova, cu implicarea unor cetăţeni străini, şi că pentru punerea în practică a planului autorii s-ar baza pe mai multe forţe interne, inclusiv pe Partidul Şor.

Sursa foto: Partidul ȘOR / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri