Ministrul de externe al Belarusului s-a sinucis la doar câteva zile după ce s-a întors de la o întâlnire cu oficialii președintelui rus Vladimir Putin în Armenia, scrie New York Post.

Vladimir Makei, în vârstă de 64 de ani, a murit subit pe data de 26 noiembrie 2022. La acel moment, rapoartele oficiale indicau un atac de cord ca fiind cauza decesului. Însă, potrivit rapoartelor publicate de instituția de presă independentă din Belarus Nasha Niva, care citează patru surse, Makei și-a luat viața la patru zile după ce a participat la un summit din Armenia.

„Prietenii lui Makei spun că acesta a fost extrem de supărat de direcția în care se îndrepta ministerul pe care îl conduce”, scrie publicația Nasha Niva, adăugând că apropiații acestuia nu credeau că a fost ucis.

Președintele Belarusului, dictatorul Alexander Lukașenko, își propusese să-l înlocuiască pe Makei, care a fost cel mai înalt diplomat al său din 2012, deși nu era clar dacă acest lucru a fost la cererea Rusiei, scrie publicația de presă independentă.

O altă sursă anonimă a fost citată spunând: „[Makei] A înțeles că funcția sa de ministru de Externe se apropie de sfârșit. După ce a ajuns la un asemenea nivel, acesta nu se vedea lucrând în altă parte.”

Sursa foto: Shutterstock / Alexandros Michailidis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri