În contextul împlinirii unui an de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, cel mai recent sondaj Eurobarometru arată că, dintre națiunile care formează blocul comunitar, românii se împotrivesc într-o mare măsură ajutorului dat Ucrainei de UE, comparativ cu locuitorii altor țări.

Acest lucru nu înseamnă însă că românii sunt pe ultimul loc în ce privește ajutorul acordat Ucrainei la toate capitolele luate în considerare de Eurobarometrul Comisiei Europeane, care sunt, în total, în număr de șase.

Astfel, românii ies într-adevăr pe ultimul loc la acordarea de ajutor umanitar, după cum reiese din graficul alăturat.

Românii ies de asemenea pe ultimul loc în rândul europenilor în ce privește primirea refugiatilor:

Românii nu se clasează însă pe ultimul loc atunci când vine vorba despre ajutorul militar acordat Ucrainei:

De asemenea, românii nu se clasează pe ultimul loc nici când vine vorba despre sprijinul financiar acordat Ucrainei, deși este adevărat că țara noastră se plasează totuși în ultima parte a clasamentului la acest capitol.

Totodată, când vine vorba despre sancțiuni la adresa entităților media rusești, românii se situează sub jumătatea clasamentului. La acest capitol Bulgaria ocupă ultimul loc, în vreme ce francezii se poziționează sub România.

În cele din urmă, românii se situează de asemenea sub jumătatea clasamentului atunci când vine vorba despre impunerea de sancțiuni companiilor rusești, elitei din această țară, dar și diverselor instituții de stat.

În concluzie, se poate spune, așadar, că românii nu excelează în privința susținerii ucrainenilor și nici a sancțiunilor la adresa Rusiei, dar acest lucru nu înseamnă că sunt ultimii la toate capitolele luate în considerare de Eurobarometrul Comisiei Europene.

Sursa foto: Shutterstock / Tapati Rinchumrus

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri