Războiul din Ucraina este alimentat de interesele mai multor "imperii", nu doar ale Rusiei, afirmă Papa Francisc într-un interviu din care au apărut câteva fragmente, relatează Reuters, conform Agerpres.

Potrivit Suveranului Pontif, conflictul este întreţinut de "interese imperiale, nu doar ale imperiului rus, ci şi ale altor imperii".

El şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a cere pacea, aminteşte Reuters.

Suveranul Pontif a stat de vorbă cu postul elveţian de televiziune RSI, iar interviul urmează să fie transmis duminică. Fragmente din el au fost publicate vineri de cotidienele italiene La Repubblica, La Stampa şi Corriere della Sera.

Papa Francisc, care are 86 de ani şi care la 14 martie va marca zece ani de pontificat, a mai spus că se va retrage dacă va deveni prea obosit şi dacă îşi va pierde capacitatea de a guverna Biserica Romano-Catolică.

Luna trecută, el a declarat că demisiile papale ar trebui să aibă loc numai în condiţii excepţionale.

Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a murit la 31 decembrie la vârsta de 95 de ani, a devenit primul suveran pontif care a demisionat în circa 600 de ani, atunci când s-a retras în 2013.

Întrebat ce l-ar putea determina să ia o decizie similară de renunţare, Papa Francisc a spus: "O oboseală care te împiedică să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, să nu mai ştii cum să evaluezi situaţiile".

Papa Francisc a mai declarat că îi este "puţin ruşine" să folosească un scaun rulant din cauza durerii la genunchi.

"Sunt bătrân. Am o mai mică rezistenţă fizică, (problema de la) genunchi a fost o umilire fizică, chiar dacă recuperarea merge bine acum", a afirmat el.

Recent, Papa Francisc a criticat public legile care incriminează homosexualitatea și le-a cerut episcopilor catolici să primească în biserici persoanele LGBTQ, deoarece ”a fi gay nu este o infracțiune”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri