Republicanul Ron DeSantis a afirmat că este în măsură să îl învingă pe democratul Joe Biden la alegerile prezidenţiale americane din 2024, potrivit unui interviu din care au fost difuzate primele extrase, transmite AFP, citată de Agerpres.

''Am ceea ce este nevoie pentru a fi preşedinte şi îl pot bate pe Biden'', a dat asigurări DeSantis, care este guvernator al statului Florida, într-un interviu cu jurnalistul Piers Morgan care va fi difuzat joi seară pe posturile TalkTV, care aparţine grupului Murdoch, şi Fox Nation.

În vârstă de 44 de ani, Ron DeSantis este noua vedetă a dreptei politice americane şi una dintre candidaturile cele mai aşteptate din rândul Partidului Republican. Anunţul candidaturii sale va fi probabil făcut în vara acestui an.

În acest interviu, DeSantis îl critică şi pe Donald Trump, probabil cel mai mare rival al său pentru obţinerea candidaturii republicane, el pronunţându-se pentru o guvernare a ţării fără ''drame cotidiene''.

În 2018, Ron DeSantis a fost ales guvernator al Floridei după ce fusese susţinut de Donald Trump, ale cărui idei, nu şi ieşiri, le împărtăşeşte.

De atunci, popularitatea sa în statul Florida a crescut, în special în timpul pandemiei de COVID-19.

În tabăra democrată, preşedintele Joe Biden a spus până acum că are ''intenţia de a candida din nou'' şi a promis că îşi va face publică decizia la începutul anului.

Cu toate acestea, DeSantis nu stă deloc bine în sondajele date publicității în urma unui ipotetic scrutin primar republican, potrivit unui nou sondaj prezentat de publicația americană The HILL. Astfel, conform acestuia, fostul președinte Donald Trump câștigă semnificativ în fața guvernatorului statului Florida și a altor republicani.

Sursa foto: Shutterstock / E V McLaughlin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri