Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu îl va primi pe ambasadorul american la Ankara, Jeffrey Flake, care s-a întâlnit cu liderul opoziţiei turce cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

"Nu e corect, încearcă să te gândeşti un pic. Eşti ambasador. Contactul tău aici este preşedintele. Ca ambasador, trebuie să îţi cunoşti rolul. Cum vei îndrăzni acum să ceri o întâlnire cu preşedintele? Uşile noastre s-au închis pentru el", a spus Erdogan, citat de agenţia de presă oficială Anadolu.

Flake l-a vizitat pe liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), Kemal Kilicdaroglu, la sediul din Ankara al formaţiunii politice de centru-stânga, la sfârşitul lui martie. Kilicdaroglu este principalul contracandidat al lui Erdogan la preşedinţie, în alegerile din 14 mai, şi este creditat de sondajele de opinie cu şanse reale de victorie, după ce actualul şef al statului s-a aflat la putere timp de 20 de ani.

Agenția Anadolu, preluată de DPA, a informat că Erdogan a criticat demersul lui Flake duminică, în cursul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Lupilor Cenuşii, grupare de susţinători ai mişcării de extremă dreaptă Ulkucu. Ramura politică a acesteia este Partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP), aliată a formaţiunii prezidenţiale Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP).

AKP şi MHP sunt din nou alături pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale, la care Erdogan este susţinut şi de partide islamiste mai mici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri