Kremlinul a refuzat să facă vreun comentariu asupra inculpării fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat că a orchestrat o serie de plăţi menite să acopere trei cazuri stânjenitoare înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, informează AFP, citată de Agerpres.

"Nu considerăm că avem dreptul să ne amestecăm în problemele interne din SUA şi considerăm că SUA nu au dreptul să se amestece în problemele noastre. Prin urmare, nu dorim să comentăm", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Donald Trump a pledat marţi nevinovat la acuzaţia de falsificare de documente contabile, în faţa justiţiei din New York, în timpul unei audieri de inculpare penală istorică ce a deschis calea pentru un proces în 2024.

Fostul preşedinte este acuzat că a orchestrat o serie de plăţi pentru a acoperi trei cazuri stânjenitoare înainte de alegerile din noiembrie 2016, în special plătind suma de 130.000 de dolari către o actriţă de filme porno, Stormy Daniels, cu care el ar fi avut în 2006 o relaţie extraconjugală.

Acuzat că a dorit să se apropie de preşedintele rus Vladimir Putin în timpul mandatului său, Donald Trump reiterează permanent că ofensiva Rusiei în Ucraina nu ar fi avut loc niciodată dacă el ar fi fost încă la putere.

Serviciile de informaţii americane au acuzat deja Rusia de amestec în alegerile americane din 2016, în special prin utilizarea reţelelor sociale pentru a-l susţine pe Donald Trump, acuzaţii respinse atât de fostul preşedinte, cât şi de Moscova.

Întors la reşedinţa sa Mar-a-Lago din Florida, Donald Trump a calificat inculparea sa oficială în faţa unui tribunal din New York drept o "insultă la adresa naţiunii".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri