Evgheni Prigojin, şeful grupării paramilitare ruse Wagner, a ameninţat că mercenarii din subordinea sa îi vor ucide pe toţi ucrainenii căzuţi prizonieri, transmite dpa, preluat de Agerpres.

"Vom distruge pur şi simplu totul pe câmpul de luptă", a scris el duminică pe Twitter.

Prigojin şi-a justificat ameninţarea referindu-se la un mesaj radio interceptat, în care ucrainenii discută despre împuşcarea pe loc a unor mercenari Wagner răniţi. El a acuzat Ucraina de încălcarea legislaţiei internaţionale, conform căreia prizonierii de război au dreptul la condiţii sigure, şi a susţinut că, deoarece respectă acest principiu, "îi vom ucide pe toţi pe câmpul de luptă şi nu vom mai lua prizonieri".

Gruparea Wagner acţionează în special în oraşul Bahmut din estul Ucrainei, unde au loc cele mai sângeroase lupte de până acum în războiul de agresiune declanşat de Rusia în februarie anul trecut. Mercenarii ruşi sunt acuzaţi că folosesc recruţii - dintre care mulţi sunt foşti deţinuţi din închisorile ruseşti - drept carne de tun.

Uciderea prizonierilor, ca și tratamentele inumane aplicate acestora, sunt interzise de mai bine de 100 de ani de convențiile de la Haga și Geneva.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării / VK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri