Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat Rusia că fiecare atac cu rachete, ca cele care au provocat moartea unui adolescent de 14 ani şi a doi tineri în ultimul val de bombardamente de luni, va primi "răspuns" din partea Ucrainei, relatează agenţiile de presă EFE şi DPA citate de Agerpres.

În obişnuitul său discurs zilnic către populaţie, Zelenski a declarat că în aşezarea Lizunovka, regiunea Cernihiv (Cernigov), o bombă a distrus o "altă şcoală ucraineană" şi a curmat viaţa unui băiat de 14 ani care se afla în apropierea clădirii. Iar la Pavlohrad (Pavlograd), în regiunea Dnipropetrovsk, rachetele "teroriştilor" au luat viaţa altor "doi tineri", a afirmat el.

"Cele mai profunde condoleanţe familiilor! Alte 40 de persoane - femei, copii şi bărbaţi - au primit asistenţă medicală în urma rănilor şi traumatismelor", a spus preşedintele ucrainean în discursul său.

Potrivit lui Zelenski, "pentru fiecare astfel de atac, invadatorii ruşi vor primi răspunsul nostru".

În urma ultimelor atacuri cu rachete ruseşti, între care rachete de croazieră, asupra oraşelor ucrainene, preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la întărirea apărării antiaeriene a ţării sale, potrivit DPA.

"Lucrăm împreună cu partenerii noştri cât mai intens posibil pentru a face ca protecţia cerului nostru să fie şi mai fiabilă", a afirmat preşedintele ucrainean în discursul său nocturn.

Pregătirea părţilor pentru iminenta contraofensivă survine pe fondul unor noi atacuri cu rachete ruseşti, dintre care unul luni dimineaţă a provocat zeci de răniţi în regiunea Dnipropetrovsk, unde a produs pagube semnificative infrastructurii.

Acesta este al doilea val de bombardamente ruseşti în decurs de trei zile, care de data aceasta a afectat şi Herson (sudul Ucrainei).

Zelenski a spus că, între miezul nopţii şi ora 07:00 luni dimineaţa, antiaeriana ucraineană a doborât 15 rachete ruseşti.

Ministerul Apărării rus a declarat că atacul a vizat obiective militare, iar ţintele au fost atinse. Atacul a afectat capacitatea unor întreprinderi din industria militară ucraineană implicate în producţia de arme, echipamente militare şi muniţie, susţine ministerul citat.

Publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli a relatat că în urma atacului cu rachete la Pavlohrad a fost lovită într-adevăr o uzină industrială, unde a izbucnit un incendiu, dar care a fost stins după mai multe ore, fără alte precizări. Iar într-o zonă rezidenţială au fost avariate 19 imobile cu mai multe etaje, 25 de clădiri particulare, şase edificii şcolare şi unul preşcolar şi cinci magazine.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri