Locuitorii din satele din nordul Cordoba primesc apă cu un camion, după ce temperaturile record și seceta au cauzat uscarea unui bazin de apă potabilă din zonă.

Locuitorii din sudul Spaniei sunt nevoiți să bea apă contaminată după ce temperaturile record și seceta din timpul primăverii au cauzat uscarea unui bazin local de apă potabilă. În satele din nordul orașului Cordoba nu a plouat de luni de zile, ceea ce înseamnă că apa potabilă din lacul de acumulare Sierra de Boyera aproape a dispărut, scrie Euronews.com.

În prezent, o companie locală colectează apă dintr-un alt lac, unde fermierii de lactate au evacuat gunoi de grajd de ani de zile, făcând ca apa de la robinet să fie periculoasă pentru băut și gătit.

Aproximativ 27% din teritoriul Spaniei se confruntă cu secete clasificate drept „de urgență” sau „alertă”, potrivit Ministerului Tranziției Ecologice, iar rezervele de apă sunt la 50% din capacitatea națională.

În aprilie, guvernul spaniol a cerut Comisiei Europene fonduri de urgență pentru a ajuta la protejarea recoltelor fermierilor de secetă.

De asemenea, fiind cel mai mare exportator de ulei de măsline din lume, seceta a condus deja la creșterea prețurilor uleiului de măsline spaniol la niveluri record.

Anul trecut, cifrele ONU au arătat că aproape 75% din terenurile Spaniei sunt susceptibile de deșertificare din cauza schimbărilor climatice.

Experții spun că schimbările climatice determinate de activitatea umană măresc intensitatea și frecvența evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, secetele și incendiile de vegetație.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri