Elevii de la şcolile din comitatul Broward, unul dintre cele trei care formează zona metropolitană din sudul statului american Florida, vor putea avea asupra lor doar rucsacuri şi genţi transparente începând cu anul şcolar viitor, măsură menită să evite incidentele violente cu arme de foc.

Autorităţile şcolare din Broward au făcut acest anunţ pe reţelele sociale. Noile reglementări vor intra în vigoare începând cu data de 21 august, prima zi a anului şcolar 2023-2024.

Sursa Video: Broward County Public Schools/ Facebook

Potrivit autorităţilor, scopul acestei cerinţe este de a asigura o mai mare securitate în întregul district şcolar şi de a oferi "garanţii suplimentare pentru elevi, personal şi profesori", notează Agerpres.ro.

Comunicatul oficial indică faptul că ghiozdanele trebuie să fie transparente şi tot conţinutul să fie vizibil.

Singurele excepţii permise vor fi sacoşele mici, netransparente, pentru articolele de igienă personală, recipientele termice pentru alimente, anumite genţi aprobate de şcoală pentru transportarea echipamentului sportiv şi cutiile pentru instrumente muzicale, permise şi în trecut.

"Prin aplicarea acestei cerinţe, scopul nostru este să prevenim potenţialele probleme de securitate şi să promovăm un mediu de învăţare sigur", se arată în comunicat.

Comitatul Broward este al şaselea cel mai mare sistem de şcoli publice din Statele Unite, cu peste 250.000 de elevi.

La 14 februarie 2018, Florida a fost scena unui incident şcolar sângeros, când Nikolas Cruz, care avea la acea vreme 19 ani, a deschis focul în interiorul liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, un oraş situat în comitatul Broward, ucigând 17 persoane, între care elevi şi profesori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri